maanantai 18. marraskuuta 2013

Mä en itse sitä huomaa

"Veera kuule, sä olet laihtunut siitä kun olit mun luona Helsingissä."

Mitäpä tuohon osaisi vastata.
"En ole vähentänyt mutta en ole lisännytkään, joten suunta on mikä on..."
Nähdään taas parin viikon päästä niin pääset näkemään minkä kokoinen olen.





Koulussa oli tänään pirteä päivä, vaikka en ottanut evästä.

Se oli siksi koska aamulla mutustelin paloja kakkupohjasta, joka tuli erään sukulaispojan synttärikakkuun ja oli minun ja siskoni hommia.
Valkoista sokeria ja vehnäjauhoja. Hyhhyh.

Oksettava kasa paskaa, jos multa kysytään.

Synttäreillä en kuitenkaan suostunut syömään mitään leivonnaisia.
Olin syönyt kotona ruuaksi yhden kasvisten kanssa paistetun valkuaisen salaatin kanssa ja tietäen ettei se ole tarpeeksi, otin pienimmän palan patonkia, jonka päällä oli vähän mozzarellaa, basilikaa, tomaattia ja oliiviöljyä...

Tässä on siis mun esimerkillinen ateriani...
Kotiin tulin yksin ennen muita.
Ja söin. 
Sipsejä, pähkinöitä ja pikkuisen suklaata (osa oli itsetehtyä raakasuklaata, joka ei haittaa!).
Kaiken kaikkiaan tosi vähän mutta minulle taas paljon.
Ainakin sain motivoitua itseni juoksemaan 15min crosstrainerilla ja tekemään lyhyen lihaskunnon salkkareiden lomassa.
Ja hieman rahkaa proteiinilisällä ja parilla päärynänpalalla pakolla kurkusta alas iltapalaksi.
Jaksoin eilen lakata kynnetkin, teemana tämä marraskuu.



Ei tässä tämän kummempia.
Nyt alan kirjoittamaan konserttiarvostelua kouluun... pitäisi kai olla ylpeä itsestään, kun jaksan oikeasti edes aloittaa kirjoittamaan sitä.
Tämä nyt oli kuitenkin ensimmäisenä tärkeysjärjestyksessä.


10 kommenttia:

  1. En nyt kysy neuvoa itseni näännyttämiseen mutta tiedän kyllä että oot vähän sairas (toivottavasti paranet vielä joku päivä). Oon lukenut sun blogin alusta loppuun ja muistan kun aikasemmin söit karkkia ja sipsiä yms melkein joka päivä mutta nykyään syöt terveellisesti. Miten sä pääsit eroon kaikista niistä "herkuista"? Itse oon koulujen alettua alkanut hiljalleen syömään yhä enemmän kaikkea paskaa ja oikeastaan joka ilta itku silmässä menen nukkumaan sen takia kun en osaa kontrolloida itseäni. Eli miten sä sen teit? Ei ne enään mulle herkkuja oo kun syön niitä liian usein ja liikaa niin alkaa vaan kuvottamaan koko paska mutten osaa kuitenkaan lopettaa. Inhoan itteeni tämän takia. Mut tsemppiä sulle, vaikutat tosi hienolta ihmiseltä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen tosi iloinen, että et pyydä apua näännyttämiseen, vaan terveellisyyteen, sellaisessa mä haluankin ihmisiä auttaa :)
      Sä et ole yhtään huono ihminen sun herkuttelusi takia, muista se!
      Valkaistu sokeri on oikeasti nautintoaine, jota mielestäni voi verrata huumeisiin, hetken kiksit ja halu lisääntyy... eikä se anna keholle mitään hyvää vastineeksi.
      Mä olen päässyt pahimmista himoista eroon, kun olen alkanut ajatella tarkkaan, mitä tuotteet sisältävät ja mikä oikeastaan on ravinnoksi luokiteltavaa.
      Kun kaupasta ostaa vaikka fazerin sinisen, ei oikeasti edes osta kaakaopapua kuin ihan hitusen, loput "suklaasta" sitten onkin valkaistua (eli sellaista mistä on kaikki ihmiskeholle hyödyllinen poistettu) sokeria, prosessoitua maitojauhetta, kovetettua rasvaa ja lukuisia muita keholle enemmän tai vähemmän vieraita aineita..
      Sama pätee niin moneen muuhun "herkkuun", omilla lukuisilla tavoillaan.
      Opiskele siis aihetta ja juurruta mieleesi ajatus siitä, että et halua tunkea sisällesi sinne kuulumattomia aineita.
      Näille luonnottomille tuotteille kyllä löytyy paljon luonnollisempia vaihtoehtoja. Esim. raakasuklaa vie suklaan/makeanhimon nopesti, sillä siinä on oikeaa kaakaota, jossa suklaan hyvät ominaisuudet ovat tallessa. Laatutuotteessa ei myöskään ole valkaistua sokeria, joka aiheuttaisi riippuvuutta.
      Voisin höpistä aiheesta vaikka kuinka paljon, mutta kannattaa opiskella aihetta, se meinaan voi oikeasti auttaa ihan pienessäkin herkuttelunvähennystarkoituksessa.
      Muuten olenkin sitten vain harjoittanut kunnolla kärsivällisyyttä ja koittanut syödä oikeaa ruokaa, niin ettei ole tilaa haluta raffinoituja "herkkuja" :)
      Kiitos että olet jaksanut lukea, se tsemppaa jaksamaan kirjoittaa. Tsemppiä ihanuus! <3

      Poista
  2. Ihanat kynnet! tosi hienosti tehty :) katon tässä juuri omia lohkeilleita ruman violetteja kynsilakkojani ;DD

    +syöt aika vähän kyllä :((

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! :) ♡
      Kyllä nääkin jo pikkuhiljaa lohkeilee.. ; D
      Totta se kai on, aivan liian vähän. Se on vain niin vaikeaa saada itseään uskomaan niin, kun jokainen suupala tuntuu hävettävän liialta..
      Älä vain ota mallia kaunokainen! :)

      Poista
  3. Vau noi kynnet on kyllä ihan uskomattoman hienosti tehty ! ja ihailen yleisesti ottaen sitä kuinka terveellisesti syöt. Ehkä tää motivois muakin jättämään herkkuja vähemmälle. Koska nyt ku aattelen niin mua lähinnä oksettaa kaikki epäterveellinen ja jos söisin terveellisemmin niin ei tarvis potea sitä huonoa omaatuntoa vaikka ois syöny vähän enemmän.. nii ja pieni, saisit munkin mielestä syödä vähän enemmän vaikka se varmaan tuntuukin vaikealta :( ♥ voimia !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos paljon! :)
      Ei niistä herkuista hirveesti kannata stressata, mutta hyvinvointiin jos haluu kiinnittää huomiota niin kannattaa kokeilla vähentää jos on tarve. Mäkin silti kyllä herkuttelen, mutta terveellisillä ja aidoilla asioilla, jotka lisää hyvinvointia. Se helpottaa syömäahdistusta kun tietää että se mitä on syönyt tekee oikeasti hyvää. :)
      Kiitos ♡

      Poista

Mitä mietit?