keskiviikko 5. helmikuuta 2014

Turvotakko vai ei turvota

Äääh

Tää nyt on jotenkin melko pointless postaus, mutta pakko vaan purkaa johonkin muuhun kuin siihen mihin tekisi mieli..
Luin vanhoja postauksia ja idea viiltelystä palasi mieleeni, mikä hemmetti siinä on olevinaan niin kiehtovaa..? Koitan nyt kuitenkin vastustaa kiusausta, sillä voihan olo tästä helpottaa.
Luin myös sepityksiäni syömisen aiheuttamista tunteista, säännöistä ja katumuksesta... Ruokapäiväkirjan aikoihin, ehkä keväällä, taisin vielä pystyä syömään perunaa tai riisiä normaalina ruuan osana ja himoitsin jopa leivonnaisia. 
Vanhoja postauksia lukiessa huomaan miten ajatukseni puuroutuvat itseinhon kautta kohti tiukempia sääntöjä ja pienempiä BMI-tavoitteita.
Voi herranjestas, että tunsin itseni täyspaskaksi aikanaan.

Ainiin, meinasin jo unohtaa että tulin kirjoittamaan, sillä äsken syömäni muutama pähkinä ahdistavat kovasti. 
Ei tähän aikaan... Ei suolattua... Ei noin paljon pähkinöitä yhdelle päivälle... HILJAA KIITOS.
Mä söin ne siksi että edes 1000kcal tulisi täyteen tältä päivältä, eihän siihen määrään edes mahdu liikaa pähkinöitä vaikka olisin syönyt pelkkiä pähkinöitä koko kalorimäärän edestä!
Mä vaan pelkään että joudun kestämään huonoa oloa mahanpohjassa. 
Jokainen ruoka-aine epäilyttää, kun maha turpoilee ja toimii miten sattuu.. 
Voi miksi mä ajoin itseni tähän tilaan? Milloin tämä helpottaa?  

En saa tähän hätään mitään erikoisempia kuvia (tabletilla) joten...


Moi #selfie voiherranjestas

Tälläsiä väsäsin tänään, ps.spottaat nää instagramista #runeberg 



13 kommenttia:

  1. vee-itun kursivoinnit ei näkyneet kirjoitettaessa. Shame on me, pitäkää tyhmänä sitten. :D

    VastaaPoista
  2. syö vaan rohkeesti, maha rupee kyllä toimimaan sitten kun se tottuu, mutta oo kärsivällinen, mä oon jo normaalipainossa ja vieläkin turvottelee ja maha toimii miten sattuu ilman mitään järkeä. Pähkinät on hyvä ruoka, millä saa helposti lisää energiaa päivän ruokiin :) ja ne on terveellisiäkin!

    Tsemppiä:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, rauhottavaa kuulla toisten samanlaisista kokemuksista!
      Jep, mä en ees muista päivää jollon en olis syöny pähkinöitä (naturelleina siis päivittäin). :P

      Poista
  3. Tiesitkö että keho tarvitsee 1100 kcal pelkkään perustoimintojen ylläpitoon. sydän, aivot. Ei siis mikään ihme että kaikki ei toimi niinkuin kuuluisi :) se mikä menee tuon kalorimäärän yli, käytetään lihaksiin ja luihin, ja siihen vararasvaan jota keho käyttää jos ruokaa ei jonain päivänä saakaan. Rasva on välttämätöntä elintoimintojen ylläpitoon, esim aivot tarvitsevat sitä toimiakseen.
    Hurjasti voimia, toivottavasti edes vähän auttoi <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tiesin kyllä, tosin ite muistin määrän olevan vielä hiukkasen enemmän. Selvennän nyt vielä että pyrin kyllä syömään ainakin 1400kcal/pv mutta en ole vielä päässyt sinne asti. Tiedän kyllä faktat.
      Kiitos, voimia sullekin ♡

      Poista
  4. Mulla itellä oli ainakin silleen, että kun söin tosi vähän niin jo parin viinirypäleen jälkeen maha turpos. Nyt kun syön "normaalimmin" niin ei oo tota ongelmaa enää onneks. Voin syödä kunnon lämpimän ruuan eikä tuu yhtään mitään turvotusta. Koita siis jaksaa vaan syödä ja nostaa sitä kalorimäärää niin kyllä sun kehoskin sitten rupee pikkuhiljaa tottumaan ja normalisoitumaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sullakin, tosi tsemppaavaa kun saa lukea kokemuksista, varmasti jaksan, kiitos! :) ♡

      Poista
  5. Oot niin pieni ja laiha..♥kyllä kaikesta selvitään. Päivä kerrallaan, hetki kerrallaan! Voimia ♡

    VastaaPoista
  6. Herranjestas, pikkuinen :( Tekee pahaa katsoa, olet niin laiha, eikä tässä ole mitään kiittämistä. Ja hei, mä syön pähkinöitä varmaan sata grammaa päivittäin - kaikki niistä ei edes imeydy joten sitä energiaa on ihan mahdotonta laskea. Tärkeintä on syödä hyvin ja paljon.
    Toi tila helpottaa kun sä syöt säännöllisesti ja enemmän, ainakin mulla helpotti. Vielä turpoominen ahdistaa hyvin paljon mutta mitä väliä? Meidän kehot vaan reagoi sillä tavalla että ne pystys suoriutumaan elintoiminnoista. Ja mehän halutaan elää vai mitä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mitäs me pähkinäfanit ♡
      Mä syön kyllä säännöllisesti ja lisään edelleen pikkuhiljaa jnejne.
      Mua ei turpoominen ainakaan yleensä ulkonäön kannalta haittaakaan, vaan tarkotan tällä mun ahdistuksella sitä oloa.. siis kun on täynnä, niin pelottaa että tulee paha olo.
      Tätä on vaikee selittää koska siis paha olo (oksetus) on mulle epätavallisen pelottava asia, menee melkein fobiaksi asti tavallaan.
      Mutta elää tässä tosiaan pitää vaikka pelottais :)

      Poista

Mitä mietit?